Még több információ az ördögnyelv porról

Az ördögnyelv por vagy más néven a glükomannán tehát akkor keletkezik, ha a konjac gumójából kivonják a rostokat. Az ördögnyelv túlnyomórészt Indiában, Kínában, Japánban és Koreában növekszik, de a glükomannán számos kereskedelemben is kapható étrend-kiegészítőben vagy élelmiszerben megtalálható, sőt kapszulaként is forgalmazzák a nyugati világban. A klinikai vizsgálatok rámutattak arra, hogy az ördögnyelv por igen hatékony a cukorbetegség kezelésében, a koleszterinszint szabályozásában és a testsúly csökkentésében is.

ördögnyelv por

Felhasználás

A glükomannánt kapszulákat leggyakrabban az Egyesült Államokban használják, derül ki a The Journal of Ethnopharmacology 2010 januári számából. A WebMD arra is rámutat, hogy az ördögnyelv por nagyon sok vizet képes elnyelni, ezáltal egy olyan gélt képez, mely igen hatékony a székrekedés kezelésére is. A főzéshez felhasználva ez a gél hatékonyan sűríti be a különféle fogásokat, de filmképzőként, emulgeálószerként, stabilizátorként és egyszerű rostforrásként is fel lehet használni.

Történelem

Az ázsiai országokban több, mint 2000 éve használnak glükomannánt a hagyományos ételekhez, például a konnyaku vagy shirtataki tésztákat ebből készítik, illetve a tofuban is találunk ördögnyelv port. Kínában az orvosok a glükomannánt a következő betegségek kezelésére ajánlják: asztma, köhögés, sérv, emlő fájdalom, égések és a bőr rendellenességek. Az Egyesült Államokban a kora 90-es években tett szert népszerűségre, itt főként élelmiszer-adalékanyagként és étrend-kiegészítőként kezdték el használni, Európában pedig inkább fogyókúrás előnyei miatt kedvelték meg.

Előnyök

A tudósok azt mondják, hogy az ördögnyelv por lassítja a glükóz felszívódását, illetve a koleszterinét, így képes a cukorbetegség szinten tartásában és a magas koleszterinszint csökkentésében. Ezenfelül fontos szerepe lehet a fogyókúrában is, mivel a belőle képződött gél eltelíti a gyomrot, így az adott személy sokáig érzi magát jóllakottnak.

Ördögnyelv kapszula

Dr.Herz Ördögnyelvforte 500 mg kapszula 60 db

Dr.Herz Ördögnyelv forte 500 mg kapszula 60 db

Az ördögnyelv hatóanyaga a glükomannán, csökkentett kalóriabevitel mellett segítheti a fogyást.

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!