Hogyan neveljünk ördögnyelvet?

Az ördögnyelv, konjakgyökér, kígyónövény, elefánttalp mind ugyanannak a növénynek az alternatív elnevezése, ez pedig a botanikailag ismert Amorphophallus konjac . Az ördögnyelv a tökéletes, árnyas kertekben virágzik, nyár elején hozza sáros lila virágait, illetve ekkor növeszti föld alatti szárát. Érdekes, hogy a konjakgyökérnek egyetlen levele van, ami a 6 méter magas szár tetején növekszik. A konjakgyökeret leginkább távol érdemes elültetni az ablatokoktól és azoktól a területektől, ahol a nap folyamán is sokat tartózkodunk, hiszen virága bűzös szagot bocsájt ki, azért, hogy a rovarok megtalálják és beporozhassák. A konjak leginkább a meleg, de árnyékos területeken növekszik jól, az olyan talajokban, amely gazdag a tápanyagokban. De hogyan tudjuk európaiként felnevelni ezt a növényt, ahol a trópusi éghajlatnak nyoma sincs?

 

Ez az, amire szükséged lesz:

Komposzt vagy trágya
Durva homok vagy kéreg darabok
Műtrágya

 

Feladatok

1. lépés: Ültessük a konjakgyökeret, a gumót legalább 6 centiméter mélyre a talajba, majd helyezzünk rá még további 3 centiméter műtrágyét, komposztot. Erre kerüljün tovább 3 centiméter kéreg vagy durva homok, ami segíti a talaj vízelvezetését.
2. lépés: Öntözzük elég gyakran az ördögnyelvet, tartsuk a talajat enyhén nedvesen minden alkalommal, azonban arra figyeljünk, hogy ne öntözzük túl a növényt, mert az szétrohaszthatja a gumót.
3. lépés: Akkor lehet szaporítani a növényt minden szezonban, amikor eléri a 6 centiméteres magasságot. Ilyenkor érdemes műtrágyát rakni alá újra. Illetve e növekedési szakaszban folyamatosan pótoljuk alatta a földet, hogy hozzájuthasson a megfelelő tápanyagokhoz.
4. lépés: Hagyjuk az ördögnyelv szárát a meleg hónapokban kint, de télen vigyük be, amikor a föld ősszel kimerül. A gumó maradhat a talajba, ha lefedjük azt szalmával vagy más talajtakaróval, hogy a hideg ne érje a növényt. Az utolsó fagyok után ezt a talajtakarót le lehet szedni és megvárni, amíg a gumó új hajtást hoz.

Ördögnyelv kapszula

Dr.Herz Ördögnyelvforte 500 mg kapszula 60 db

Dr.Herz Ördögnyelv forte 500 mg kapszula 60 db

Az ördögnyelv hatóanyaga a glükomannán, csökkentett kalóriabevitel mellett segítheti a fogyást.

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!